Моят живот в Плейбой

юни 6, 2008

Третият Playmate-конкурс

Filed under: Uncategorized — Георги Неделчев @ 3:59 pm
Tags: , , ,

…И тази година, както и миналата, когато снимахме в „Русалка“, не липсваха драми от типа „Защо съм по-лошо гримирана от еди-коя-си?“, „Защо моята прическа не е така хубава?“, „Какво правя аз тук, сред всичките тези хубави момичета?“, „Какво правят всичките тези грозни момичета около мен…“ и други в същия дух. Аз обаче имах сериозна закалка от предишните сезони, затова умело парирах още в зародиш всякакви склонности към драматизиране на ситуацията. В крайна сметка се разминахме без проливане на сълзи, ако не броим депресията на Николета заради критиките на фризьора Данчо към поддръжката на косата й.

На тръгване от „Елените“ отново се появи онова вече познато чувство на меланхолия и съжаление, че животът не е постоянно такъв, какъвто е бил през последната седмица.

Прибрах се в София в носталгично настроение, но и доволен. Тази година плеймейт-конкурсът се очертаваше още по-успешен от предишния.

 

 

Третият Playmate-конкурс

 

Playmate of the Year 2006 се проведе в киноцентъра в Бояна в една гореща юлска нощ. Признавам, че бях подценил колко впечатляващо място е това. До последния момент подозирах, че сме избрали рискована локация за третия си конкурс. Опасявах се не само от дъжд и вятър, от каквито страдахме година по-рано на жълтите павета. Не ми харесваше тази отдалеченост от центъра на София и цивилизацията. Въобще усещах един такъв необясним дискомфорт.

Римският декор, който американците бяха построили за суперпродукцията „Спартак“, обаче се оказа внушителен и много ефектен. Идеално място за такива мероприятия. Колко мъдро бяха решили да не го унищожават, а да печелят от даването му под наем.

Самият сценарий, написан от Иван Ангелов от „Глобал филмс“, бе изцяло в древноримски стил. Облеклото на момичетата – също.

Кетърингът беше на ниво, въпреки че в последния момент се оказа, че нямало кой да отваря бутилките с вино, които бяхме осигурили допълнително на бартер. Цяла вечер по масите циркулираше един-единствен тирбушон, с който жадната за течности и зрелища публика отпушваше шишетата с бяло и червено, замезвайки с луканки и френски сирена.

 

По онова време вече бях наясно, че Николета има най-големи шансове да спечели. Тя си беше откритието на годината. Звезда, която нямаше да залезе току-така. Стараех се обаче по никакъв начин да не намеквам, че тя е фаворитка, както и да демонстрирам предпочитанията си. Не исках някакво усещане за предрешеност, както обикновено става по другите конкурси, да убие амбицията на момичетата и да съсипе доброто им представяне на сцената.

Помежду си девойките инстинктивно търсеха предварително набелязаната връзкарка-фаворитка и се чудеха коя ли може да е тя. Ситуацията приличаше на телевизионната игра „Долен мръсен лъжец“, която вървеше доскоро по TV2 – знаеш, че не си ти лъжецът и подозираш всички останали. Или пък знаеш, че си лъжецът, но ловко пунтираш, че не си. Само дето на Playmate 2006 лъжец нямаше.

И наистина, всички се представиха отлично. Бяха много красиви, излизайки пред публиката в римски туники само с една презрамка, закривайки другата си гърда с ръка. Маниакалната перфекционистка Зорница, шефка на балет „Дива“, отново беше направила невъзможното, за да има налице пълен синхрон между девойките и прилична хореография.

Николета, като най-малка измежду всички, се притесняваше най-много. В единия от туровете профуча по сцената като моторетка. Секундите с музикален фон, отредени за дефилето й, бяха едва преполовени, когато тя вече беше готова да се скрие зад кулисите. Наложи се Зуека и Рачков да я молят да врътне още едно кръгче.

Освен че аз и Къркеланов харесвахме най-много Николета, на същото мнение беше и шефът на журито Мартин Захариев. А пък преди самия конкурс Валери Божинов, който също бе в комисията, си каза директно: „Най-хубавото момиче е ето това. Приятелите ми от националния отбор говорят само за нея“. И я посочи на съответната страница в списанието. Може би очакваше да тръгна да споря с него или да му намеквам да гласува за някоя друга. По същия начин две години по-рано и Венета Райкова ме питаше за кого трябвало да бъде нейният глас и не можеше да повярва като й казах „за която искаш“.

Имаше и членове на журито, които предпочитаха Мина или пък лъчезарната Илияна. Техните точки обаче бяха недостатъчни, за да конкурират русото барби от Пловдив.

Дойде време да се обявяват победителките. Няма по-интересно нещо за наблюдаване от лицата на кандидатките в конкурс, който не е нагласен предварително. Приготвих се да гледам голямото риалити-шоу. Още когато беше обявено, че Мина е на трето място, видях как физиономията на Николета буквално се вкамени. Това сигурно е бил моментът, в който е почувствала, че може и да спечели. Минута по-късно наградиха Илияна. Сладката Ники още повече се паникьоса, че и този път не са извикали нейното име. Сега вече хем се притесняваше, че може изобщо да не е в тройката, хем беше в шок от мисълта, че като нищо големият победител ще стане именно тя. Без никой даже да й е намеквал, че това може да се случи. Без да й е поставял условия, да се е опитвал да се пазари с нея или поне да е спал с нея…

Когато видях притеснената й усмивка при обявяването на нейното име, не можех да не изпитам умиление към това момиче. Както и миналата година, сега отново имахме повторение на приказката за Пепеляшка. Красавицата от малкия град, която през целия си кратък досегашен живот е мечтала да бъде забелязана, оценена и популярна, щеше да го постигне като на кино…  

7 коментара »

  1. […] един главен редактор". Скоро я предавам за печат… https://joronedelchev.wordpress.com/2008/06/06/pm3/ в Любими преди 54 секунди edno23.com Начало контакти […]

    Pingback от joronedelchev: "Третият Playmate-к.. - edno23.com — юни 6, 2008 @ 4:56 pm | Отговор

  2. Дам, всички я забелязахме тогава, а сега се е подплатила и с култовите 2х350 сс 🙂

    Коментар от pacokatani — юни 6, 2008 @ 5:17 pm | Отговор

  3. Поредният интересен откъс 🙂

    Коментар от ruslantrad — юни 7, 2008 @ 1:55 pm | Отговор

  4. Брей-брей!

    Коментар от UZUMAKI — юни 7, 2008 @ 6:39 pm | Отговор

  5. Много ще се радвам, ако блогът се ъпдейтва (бе много ми се иска да го кажа на български, ама не мога да намеря подходяща дума) по-често – пишеш интересно, увлекателно и разтоварващо. 🙂

    п.п. Сега се сетих – може би българската дума е „обновява“.

    Коментар от SomeoneElse — юни 13, 2008 @ 12:09 am | Отговор

  6. SomeoneElse,

    блогът се ъпдейтва достатъчно често. Дори много приятели ме питат не прекалявам ли с откъсите.
    Иначе благодаря за комплиментите.

    Вече почти половината от книгата е качена в този сайт. Голям откъс от нея излезе и във вестник „Уикенд“ в днешния брой (13 юни). Той е посветен на Камелия и на преговорите с нея за легендарната й фотосесия за „Плейбой“. Скоро ще кача и този текст тук.

    Самата книга ще се появи на пазара (по вестникарските павилиони и в книжарниците) на 20 юни, петък. Цената е повече от достъпна – 7.20, а първоначалният тираж – 14 000 броя.

    В нея освен останалите над 20 глави има и доста снимки, някои от които за пръв път виждат бял свят.
    Ако наистина тези откъси ти се струват увлекателни, обзалагам се, че впечатленията ти от книгата като цяло ще бъдат не по-малко положителни.

    Коментар от Георги Неделчев — юни 13, 2008 @ 1:25 am | Отговор

  7. Nema li playboy DVD – книгата си е книга, но в днешния ПК свят..

    Коментар от LoneXoro — ноември 6, 2011 @ 7:02 pm | Отговор


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.