Моят живот в Плейбой

май 9, 2008

В новия офис с Галя Литова и Еделвайс

Filed under: Uncategorized — Георги Неделчев @ 5:55 am
Tags: , , ,

В новия офис с Галя Литова и Еделвайс

…….

В същия нов офис в квартал “Изток” се сблъсках с явлението Галя Литова. Тя щеше да се появи на корицата на ноемврийския “Плейбой”.
Преди да се стигне до това решение, имаше колебания, дискусии и, съвсем в тон с новия климат в издателството – съгласуване с ръководството.
Вариантите за ноемврийска корица бяха няколко. По принцип, за всеки месец имах по 3-4 опции, които поставях за обсъждане с колегите.
Последната дума винаги е на издателите. Преценката им обикновено се базира на външни впечатления, гледайки снимки, които аз им показвам, плюс кратък анализ на търговския потенциал, който всеки от вариантите за корица притежава.
В крайна сметка за този месец трябваше да се избира между две финални кандидатури – участничката в “Сървайвър” Марго – амбициозна чалга-певица, получила силиконови цици като награда от предаването “Горещо”, и Галя Литова, която народът помнеше от участието й във “ВИП Брадър” същата пролет. През лятото манекенката беше нашумяла и покрай едно клипче в Интернет, което само за 2 месеца беше свалено на няколкостотин хиляди компютъра и гледано безброй пъти.
Плюсовете на Маргото бяха два основни. По-точно две – лява и дясна. Добре оформени и щедро показани дори в самото приключенско риалити. На гърците обаче фолк-певицата се стори прекалено закръглена и непредставителна. Прецениха, че корицата с нея няма да има комерсиален успех, колкото и популярно шоу да беше “Сървайвър” по онова време.
Аз не желаех да влизам в спор с тях, макар и от други съображения. Моята логика беше, че най-интересното в Маргото наистина са циците й, а тя вече ги беше показала в праймтайма на националната телевизия. Тоест, читателят на “Плейбой” нямаше да види нищо ново. А и в самото й поведение имаше твърде много ексхибиционизъм и амбиция да стане известна на всяка цена. Не ми се искаше списанието да изглежда просто като част от нейната схема по пътя към голямата слава. С две думи, Маргото за мен щеше да бъде комерсиален, но твърде очевиден избор. С него нямаше да впечатлим никого.
Затова и нямах нищо против, че гърците предпочетоха Галя Литова. Дългокрака, с изтънчена визия, освен това и най-одумваната българска манекенка на 2006-а. Имаше какво да покаже, а и какво да се разказва около нея.
Поведението на Литова в нашите кратки няколко срещи беше на ръба между нормалното и налудничавото. Първия път ми се стори напълно уравновесена, делова и сериозна. При следващата си поява в офиса ни обаче Галя се държа странно, съвсем в стила на едно свое участие в студиото на Нова телевизия при Ники Кънчев, което беше напуснала преждевременно – с извинението, че отива до тоалетната. Когато се видяхме за трети път, вече нищо не беше в състояние да ме учуди.
Къркеланов се беше изтормозил доста, докато заснеме фотосесията с нея. Крайният резултат не бе особено вдъхновяващ. Беше се получило нещо като фешън-сесия с елементи на еротика. Еротизмът обаче беше по-скоро случаен, отколкото търсен като ефект.
Донякъде имаше логика в това. Литова е свикнала да позира като модел, да показва дрехите, да излъчва повече финес и отчужденост, отколкото сексапил и провокативност. Ако за ноемврийската си корица търсехме една по-нестандартна, нетипично плейбойска фотосесия, може да се каже, че го бяхме постигнали. Не бях съвсем сигурен, че гърците ще останат доволни от търговския резултат, но в крайна сметка изборът “Галя вместо Марго” беше преди всичко техен.
Самата Литова очевидно беше наясно, че не е породила особен възторг у никого с фотосесията си. Спомням си, че даже не можеше да повярва, че ще си получи хонорара от списанието без никакви увъртания. До последния момент си мислеше, че нещо ще я изпързаляме, като компенсация за неохотно свършената от нея работа.

За мое и на мениджърите от горния етаж успокоение, следващия месец декември щяхме да имаме ослепителна, типично плейбойска корица. Бях уговорил за нея Еделвайс – рускиня, женена за българин в Италия, където от няколко години е един от най-популярните и харесвани секссимволи.
С мъжа й – фотографа Алекс Ломски – се запознах по Интернет. Той публикуваше снимки в няколко български сайта за фотография. Повечето кадри бяха с Еделвайс. Тя изглеждаше толкова впечатляващо, че повечето му колеги се усъмняваха в автентичността на снимките. На българина, особено ако е от фотографската гилдия, това му дай – да завижда и да се съмнява. А също така и да критикува. Критиките му са много компетентни, но това е само до момента, в който не го накараш сам да свърши онова, за което е упреквал другиго. Тогава изведнъж се оказва, че не го бива чак толкова много.
Та домораслите и нереализирани фотографи и фотографчета в интернет-форумете нападаха Алекс непрекъснато – че е шарлатанин, че краде снимките на Еделвайс от западни списания и ги слага по родните сайтове за да трупа евтина популярност. Аз бях сред малцината, които още от самото начало му повярваха и го поздравиха за амбициите да се развива като фотограф. Така постепенно се сближихме с Алекс и много скоро стигнахме до идеята да снимаме жена му за българския “Плейбой”.
За нейна чест, тя се съгласи, въпреки че тукашните хонорари са неизмеримо по-малки от италианските. Алекс пък от своя страна прие нашето условие Къркеланов, а не той да бъде автор на фотосесията. И двамата действаха от сантимент към България – страната, в която се бяха запознали, а и най-вече за престиж.
– Жоро, ние от този хонорар няма да забогатеем, но Playboy си е марка навсякъде по света. В Италия, където и да покажем корицата на това списание, ще си носи съответния ефект.
– Така е, Алекс. Радвам се, че си даваш сметка за това. Ех, защо всички не бяха толкова разбрани като вас…
Сесията на Еделвайс Васил засне в етнографския музей в Пловдив. После гърците гледаха кадрите с увиснали ченета. Аз изобщо не бях изненадан от това, което виждах. Бях добре подготвен от снимките, които Алекс ми беше показвал по интернет от Италия.
Имаше и нещо символично в това, че един европейски секссимвол като Еделвайс се появяваше на нашата корица само месец преди да приемат България в ЕС.

…..

Advertisements

5 Коментари »

 1. За съжаление Алекс спря да ‘пуска’ неговите снимки, последната която видях беше точно преди 1 година!

  Но така или иначе си остана един от авторите разбунил Българското фото-пространство, караики редица администратори да четат тълковния речник за точната дефиниця на ‘порно’.

  Коментар от biser — май 13, 2008 @ 9:52 am | Отговор

 2. в самото ТИ поведение има твърде много ексхибиционизъм и амбиция да станеШ известЕН на всяка цена

  Коментар от читател — май 15, 2008 @ 10:52 am | Отговор

 3. 2.,
  може и да си прав, и не виждам нищо лошо нито в ексхибиционизма, нито в амбицията да си известен. Но чак пък на всяка цена… тук бих поспорил. Ако беше „на всяка цена“ нямаше да си вдигна чуковете от мекото кресло в Playboy, не мислиш ли?

  Коментар от Георги Неделчев — май 15, 2008 @ 11:45 pm | Отговор

 4. грозен си , но си умен. маргото ми я описваш като да съм ти я описвал аз 🙂
  браво
  а сега накъде?

  Коментар от леополд — юни 20, 2008 @ 7:22 pm | Отговор

 5. Леополд, от мен да знаеш, че няма нищо по-красиво от умен човек. Макар че, при положение че Маргото е акцент сред интересите ти, допускам че може и да не си съгласен.

  Коментар от Георги Неделчев — юни 20, 2008 @ 7:25 pm | Отговор


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: