Моят живот в Плейбой

март 21, 2008

Януари-февруари 2005: нов дизайн и Венета Харизанова

Венета Харизанова фотографирана от Дилян Марков, 2004 г.  Венета Харизанова на корицата на Playboy

Нова година, нов дизайн

(редакционно интро от Playboy #35, февруари 2005)

През последния месец все важни събития. Даже и да не броим сред тях цунами-трагедията в Югоизточна Азия, която се очертава като най-голямото природно бедствие, сполетявало човечеството някога.

То, разбира се, не попречи на група българи да останат да се веселят в един местен „Хилтън“, че дори и на връщане да недоволстват, задето вместо да им сервират вечеря, келнерите ходели да помагат при събирането на труповете. Но да не се отплесваме по народопсихологически теми.

Завърши първият български сезон на „Биг Брадър“, при това с победител плейбой, когото не пропуснахме да включим в националната си класация миналия месец.

„Кемикъл Брадърс“ пуснаха убийствен нов албум.

Богдан Русев написа есето „О, братко, къде си?“ и го изпрати по електронната поща до редакцията на любимото си списание.

Брад Пит пък официално се раздели с Дженифър Анистън.

На фона на цялата тази брадър-мания българският Playboy излиза с нова графика – точно 15 месеца след последната подобна промяна в дизайна. Надявам се да останете доволни – постарали сме се списанието да изглежда по-модерно, атрактивно и приятно за четене.

Playboy #35 се гордее не само със секссимвола Венета Харизанова на своята корица, както и със спиращата дъха Мис Февруари Стефани Чао. Този месец публикуваме новата си класация на 50-те най-желани жени в България – с 21 нови имена в нея, уникални снимки, както и коренно различна челна тройка в сравнение с миналата година.

Сега ви пожелавам приятно разглеждане и четене. Не ми спестявайте никакви коментари, забележки и предложения. Жените, разбира се, е добре да придружават писмата си със снимки.

Георги Неделчев,

joro@playboy.bg

Февруарски революции

Януарският брой за 2005-а (онзи със Соня Васи и Марина Симеонова) беше излязъл още преди Коледа, имахме на разположение около седмица повече за подготовката на следващия.

Това ни позволи с Андрей да извършим драстична промяна в дизайна на списанието, както и да въведем няколко важни нови рубрики. Най-важната от тях бе „Give me Five! 5 причини да харесваме жените и този месец“, която просъществува дори цял месец след оттеглянето ми от „Плейбой“. В нея се поставяше акцент върху пет актуални секссимвола или звезди от шоубизнеса, задължително придружен с някаква ефектна снимка.

Във второто издание на класацията на най-желаните българки челната тройка образуваха Маги Вълчанова, Венета Райкова и първата „Мис Плейбой“ Мадлен. След тях бяхме класирали бигбрадърката Зара, адреналинките Теди и Ени и миналогодишната победителка Жени Калканджиева.

На корицата на февруарския 35-и Playboy блестеше Венета Харизанова. Всъщност, това беше и моят дебют като „главен преговарящ“ с cover stars. Тази промяна бе продиктувана от все по-явното оттегляне на Мартин Захариев от управлението на списанието. Това бе свързано не само с нашето преместване в новия офис, но и с тръгването под шапката на „Атика медия“ на новите списания Grazia и Maxim, с които основателят на българския Playboy не бе пожелал да се ангажира. Отношенията между него и гръцките мениджъри все повече охладняваха. Основната причина бе тяхната пословична подозрителност – те гледаха на Мартин не като на свой партньор, без който стъпването им на българска земя би било на практика невъзможно, а вече като на конкурент, едва ли не като на враг.

Така в един прекрасен ден, заедно с изненадващо (и нетипично за гърците) предложение за увеличение на заплатата, бях натоварен с нови функции – да избирам кориците и моделите за списанието и да водя всички преговори с тях.

Не мога да кажа, че се стреснах особено, но все пак си беше притеснително. От този момент нататък заживях с едно напрежение повече. Вече мислех не само за съдържанието на списанието и дали всички сътрудници-звезди ще си предадат материалите навреме, но и за най-важното – кой, аджеба, ще бъде на корицата на мъжко списание номер едно…

За февруарския Playboy на 2005-а водех преговори с две потенциални cover stars паралелно. Едната беше фолк-певицата Пепа, наричана още Пепа Секса, или Пепа Синята прашка. По онова време въпросната песен беше тотален хит по чалга-баровете. От Драго Владов, водещ на новата музикална кабеларка „Веселина“, бях разбрал, че е склонна да приеме евентуална оферта от нашето списание.

Тя обаче започна да го увърта и усуква и в крайна сметка отказа. Хонорарът й се стори малък. Поне такова беше официалната причина за отказа. Може би си е мислела, че парите от „Плейбой“ ще й позволят да си купи нова къща или най-малкото нова кола. Може би е смятала, че ние ще я засипем с пари подобно на баровците, които всяка вечер й гледаха дупето и циците в „Най клуб“. Пепа Секса се оказа просто поредната българска псевдо-знаменитост, която така и не успя да проумее една елементарна истина – че парите са много по-маловажно нещо от популярността и славата. Когато второто нещо е налице, пристигането на финикийските знаци също не закъснява. Но Пепа явно не беше достатъчно уверена в перспективите пред кариерата си и в поредния ни телефонен разговор просто отказа.

Добре че Венета Харизанова прояви по-голяма далновидност. Тя се колебаеше до последния момент, имаше някакви сериозни семейни причини да се притеснява. Баба ми това, дядо ми онова, какво ще си помислят, аз съм добро момиче и т.н. и т.н.

В крайна сметка Харизанова подписа договора, поставяйки условието да не я снимат никакви видеокамери и да не бъде показвана гола по телевизията. Съгласих се.

Корицата с Венета се получи убийствена. Пищната й гарвановочерна коса се разпиляваше красиво по раменете и гърдите й. Беше застанала на турско-син фон, който много отиваше на мургавия й скиорски тен. А и този месец печатарите в Пловдив се бяха постарали и бяха сложили достатъчно лак върху корицата. Абе с две думи, Харизанова беше ослепителна.

Фотосесията вътре, честно казано, не беше на нивото на култовата корица. Усещаше се, че Венета се е притеснявала през цялото време. Личеше си, че това са първите голи снимки в бляскавата й кариера на модел. Една от най-добрите корици на „Плейбой“ водеше към една от най-колебливите фотосесии на страниците вътре. Понякога и това се случва. Оттогава Харизанова засне още няколко подобни пикториъла и с всеки следващ изглеждаше все по-самоуверена и секси. Ето защо ще повторя още веднъж нещо, което съм казвал многократно – в този тип фотография натрупването на опит е почти толкова важно, колкото красотата и сексапила.

Advertisements

3 Коментари »

  1. Чакам с нетърпение книгата :)))

    Коментар от jujata — март 22, 2008 @ 10:36 am | Отговор

  2. А кога излиза въпросната книга?

    Коментар от UZUMAKI — март 24, 2008 @ 1:09 am | Отговор

  3. Книгата ще излезе скоро. Да кажем до месец. Щом сте се добрали до тези откъси тук, значи сте от хората, които ще научат навреме и за излизането й.

    Коментар от Георги Неделчев — март 24, 2008 @ 1:17 am | Отговор


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: