Моят живот в Плейбой

март 13, 2008

Кой е Джеймс Popoff?

Filed under: Uncategorized — Георги Неделчев @ 5:51 pm
Tags: , ,

Джеймс Popoff идва с гръм и трясък 

Кой е Джеймс Popoff

 „Арогантен гъзар, безмилостен хроникьор и аналитик, филигранен сърцевед“ – ето така, в характерния си стил, обича да описва себе си нашият най-нов сътрудник. Джими, както всички го наричат, е от хората, които знаят две и двеста. Живял е както в дълбоката българска провинция, така и в една от пресечките на централната лондонска „Риджънт стрийт“. Кара сърф и сноуборд, качвал е връх Вихрен, имал е няколко известни манекенки за гаджета, а в момента е отдаден на най-новата си страст – журналистиката.

Виж първия му аналитичен репортаж от потайностите на столичния хайлайф, интригуващо озаглавен „Клубът на мутресите“, на стр. 55.“

Ето така беше представен човекът, по адрес на когото българският „Плейбой“ щеше да получава един куп писма оттук нататък. Въпросът „Кой е Джеймс Попов и има ли телефонен номер или най-малкото скайп“ започна да ми се задава толкова често, че това отначало ме забавляваше, но накрая направо взе да ме притеснява.

Естествено, имаше и доста предположения, че това съм самият аз. Да, възможно е да има някаква прилика в стила на изразяване. А и нали все пак аз съм редактор, дявол да го вземе – умея да придавам на всеки текст, дошъл отвън, някакво специфично звучене.

Но все пак, Джеймс си е Джеймс – личност колкото фиктивна, толкова и реална. Писанията за „Клуба на мутресите“ доста развълнуваха софийския хайлайф. „Кой е Попов“ се вълнуваше и бъдещата мастита писателка и поетеса Ваня Щерева, но и тя не получи отговор на този изгарящ въпрос.

Нямаше и откъде да изтече информация. В хонорарната ведомост за броевете на „Плейбой“ липсваше както тази фамилия, така и някаква друга, която да прибира стоте лева за статия от нейно име.

Ето как постепенно Джеймс се превърна в легенда, чието сърце тупти и до днес. Един Бог знае какви стимуланти подпомагат това сърцебиене. Едно е сигурно – наред с алкохолните и други субстанции има и доста силно женско участие….

Юнски рекорди

(редакционно интро от Playboy #39, юни 2005)

В 39-ия брой на българския Playboy има няколко малки, но любопитни рекорда.

Това е изданието с най-много модели в трите ни еротични сесии. Стилистките, гримьорите и фризьорите бяха по-ангажирани отвсякога. Общо 9 млади българки позираха пред обективите на Васил Къркеланов и Йордан Петков в разстояние на по-малко от месец. 4 от тях са мажоретки на баскетболния ни шампион „Лукойл Академик“ и танцьорки в балет „Фиоре“. Други 4 са барманки в едно от култовите заведения на София – „Буда бар“. Деветата пък е най-известната манекенка на Варна в момента – прекрасната Мис Юни Силвия Симеонова.

Playboy #39 смело може да бъде наречен и The Ultimate Sports Issue. Освен баскетболната тема от нашия cover pictorial, в спортен стил е реализирана и сесията на Момичето на месеца. Към всичко това ще прибавим и интервюто с новия идол от Формула 1 Дженсън Бътън, репортажите за спортните стрелбища и байк-манията, тренировъчните съвети на Кирил Вълчев, както и спортните дрехи от Iguana, Killer Loop и Playlife, представени във fashion-сесията.

И накрая – това е списанието с най-много цитати от „Куин“, използвани за заглавия. Пак са свързани със спорта.

Ще взема накрая да тръгна на фитнес, дявол да го вземе. Стига съм минавал с изтърканото извинение, че и сексът се брои за такъв.

Advertisements

Вашият коментар »

Все още няма коментари.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: